Du behöver JavaScript aktiverat och Adobe Flash Player installerat för att se den här videon. Hämta Flash Player
 

VAD ÄR RACETIMER?

Racetimer AB grundades 2004 av bland annat Khaled Azerkan, tidigare landslagsman och VM-löpare på 800 m för Sverige. Khaled ville skapa ett modernt tidtagningssystem som främst skulle hjälpa arrangörerna – och löparna.

Huvudkontoret ligger i Norrköping och Europakontoret i Dodrecht, Holland. Racetimer har även kontor på Irland och i Marocko.

Racetimer trycker flera hundra tusen nummerlappar varje år i eget tryckeri i Norrköping, där man kvalitetskontrollerar, programmerar och integrerar chip och nummerlappar. Funktion, kvalité och service är viktigt för Racetimer!

Racetimer har idag arrangemang i sex länder och tog 2012 tid på cirka 700 000 löpare i två världsdelar.

TEKNIKEN

Racetimers system och teknik är annorlunda jämfört med övriga system på marknaden. Man använder högre frekvens som ger mycket högre läshastighet och därmed också större möjlighet att hantera större antal löpare per tidsenhet – som är helt nödvändigt om man mäter individuella tider på stora lopp.

CHIPET

Enkelheten är nyckeln till Racetimers framgång. Engångschipet är integrerat med nummerlappen, så löparen behöver inte lämna tillbaka det och arrangören behöver inte ha personal för att samla in det. Arrangören sparar personalkrävande merarbete.

VIDEOKLIPP

Löparen kan se sig själv springa i mål på ett ”eget” videoklipp i mobilen. Arrangören kan sälja in reklam som visas varje gång klippet visas – alltså en möjlighet till fler intäkter för arrangören och ett bra sätt för sponsorer och samarbetspartners att exponera sig.

Man kan även beställa ett längre videoklipp (ca 15 sek) att ladda ner till dator eller mobil för en liten kostnad. Alla videoklipp innehåller viss reklam i början av varje visning.

LIVE RESULTAT

Racetimer har live-resultat på ett antal stora skärmar i målområdet. Sponsorer och samarbetspartners kan också med fördel exponeras på dessa skärmar.

LÖPARNA FÅR

  • Live resultat – på plats eller via Internet
  • Inget extra arbete med hämtning och lämning av chip
  • Personligt videoklipp utan kostnad

ARRANGÖREN FÅR

  • Nöjda deltagare/löpare
  • Ingen extra hantering av chip – mindre arbete
  • Extra reklamintäkter från videoklippen

Kontakta oss   |   Skicka feedback

Copyright © 2009 Racetimer AB. All rights reserved